Zutaten & Utensilien einblenden
Zacznij od jajek - ugotuj je (przynajmniej na pół miękko), ostudź i obierz ze skorupki.
Posiekaj czosnek oraz cebulkę, włóż do miski, dodaj sos sojowy, dosyp cukier trzcinowy Diamant i wszystko wymieszaj. W powstałej zalewie zanurz jajka i odstaw miskę do lodówki.
Przejdź do ramenu. Namocz grzyby oraz glony wakame zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W dużym garnku rozgrzej olej. Wrzuć posiekaną cebulkę i czosnek, przesmaż chwilę, ale tylko do zeszklenia. Dodaj pastę chilli i smaż jeszcze minutę.
Dodaj wodę oraz kostki rosołowe, wymieszaj. Potnij marchewkę, namoczone, pokrojone grzyby oraz glony wakame w cienkie plastry i dodaj do garnka. Dodaj kimchi, sos sojowy, sos rybny, sos ostrygowy oraz cukier trzcinowy Diamant. Gotuj całość około 15 minut na delikatnym ogniu. Pod koniec gotowania, dodaj pokrojone w kostkę tofu.4 | jajka |
4 | ząbki czosnku |
1 | młoda cebulka ze szczypiorkiem |
100 g | sosu sojowego |
50 g | Cukru Trzcinowego DIAMANT Dry Demerara |
3 ząbki | czosnku |
3 średnie | cebule |
1 litr | wody |
100 g | marchwi |
10 g | glonów wakame |
100 g | grzyby shitake |
100 g | kimchi |
30 g | pasty chilli |
2 kostki | rosołowe |
30 g | sosu sojowego |
1 łyżka | Cukru Trzcinowego DIAMANT Dry Demerara |
2 łyżki | sosu rybnego |
1 łyżki | sosu rybnego |
1 łyżka | sosu ostrygowego |
4 porcje | makaronu ramen lub udon |
1 opak. | tofu |
1 | cebulka ze szczypiorkiem |
troche | sezamu białego |
}