DIAMANT Cukier Biały to klasyczny cukier o charakterystycznych kryształach i doskonałej rozpuszczalności. Przeznaczony do słodzenia zimnych i gorących napojów. Doskonale nadaje się do przygotowywania ciast, deserów lub przetworów. Z powodzeniem stosowany jest również do surówek, sałatek, zup i wielu wytrawnych dań. Pakowany w papierową torbę 1 kg (dostępne również inne gramatury produktu). Cukier marki Diamant to gwarancja doskonałego smaku i wyjątkowej jakości, którą gwarantuje polskie pochodzenie buraków cukrowych oraz niezwykła dbałość o każdy element procesu produkcji.
DIAMANT Cukier Drobny to wysokiej jakości cukier biały o specjalnej, drobnej granulacji. Szybko się rozpuszcza, dzięki czemu doskonale nadaje się do pieczenia delikatnych ciast i biszkoptów. Jest również niezastąpiony przy wyrobie kremów, ubijaniu śmietany, piany z białek, słodzeniu zimnych napojów, świeżych owoców, sałatek owocowych oraz deserów. Doskonały także do zamrażania owoców.
DIAMANT Cukier Dekoracyjny to cukier o dużych śnieżnobiałych kryształach, nadający się doskonale na dekoracyjną posypkę na ciasta, ciasteczka i desery. W trakcie pieczenia nie rozpuszcza się i nie zmienia swojego zabarwienia. Jest idealny do słodzenia kawy, herbaty i innych gorących napojów. Wizualnie efektowny, świetnie prezentuje się w cukiernicy i może być ozdobą każdego stołu.
DIAMANT Cukier Biały kostka to rafinowany i skrystalizowany cukier biały, który następnie jest zwilżany i prasowany w kostki. Wielkość kostki odpowiada standardowej łyżeczce sypkiego cukru. Cukier w kostkach stosowany jest do słodzenia gorących napojów. Szczególnie dobrze sprawdza się podczas spotkań towarzyskich i biznesowych.
DIAMANT Cukier Biały w saszetkach to drobny, łatwo rozpuszczający się, segregowany cukier biały pierwszej kategorii, pakowany w prostokątne, higieniczne, estetyczne saszetki. Doskonale nadaje się do hoteli, restauracji, barów, zakładów zbiorowego żywienia oraz szpitali. Niezbędny podczas konferencji, spotkań biznesowych lub towarzyskich, niezastąpiony w podróży.
DIAMANT Cukier Biały w saszetkach to drobny, łatwo rozpuszczający się, segregowany cukier biały pierwszej kategorii, pakowany w prostokątne, estetyczne saszetki. Doskonale nadaje się do hoteli, restauracji, barów, zakładów zbiorowego żywienia oraz szpitali. Niezbędny podczas konferencji, spotkań biznesowych lub towarzyskich, niezastąpiony w podróży.
DIAMANT Cukier Biały w saszetkach to drobny, łatwo rozpuszczający się, biały cukier segregowany pierwszej kategorii. Dzięki temu, że jest pakowany w podłużne, higieniczne, estetyczne saszetki, doskonale pasuje do hoteli, restauracji, barów, zakładów zbiorowego żywienia i szpitali. Sprawdza się podczas konferencji, spotkań biznesowych i towarzyskich, a także w podróży.
DIAMANT Cukier Biały kostka to rafinowany i skrystalizowany cukier biały, który następnie jest zwilżany i prasowany w kostki. Wielkość kostki odpowiada standardowej łyżeczce sypkiego cukru. Cukier w kostkach przeznaczony jest do słodzenia gorących napojów, szczególnie dobrze sprawdza się podczas spotkań towarzyskich i biznesowych.
DIAMANT Cukier Biały w podłużnych, funkcjonalnych saszetkach to drobny, łatwo rozpuszczający się, segregowany cukier biały pierwszej kategorii. Z racji dużej ilości w opakowaniu zbiorczym, przeznaczony do hoteli, restauracji, barów, zakładów zbiorowego żywienia i placówek medycznych, do użytku podczas konferencji, spotkań biznesowych lub towarzyskich. Dzięki swojej funkcjonalnej formie, sprawdza się także w podróży.
DIAMANT Cukier Biały w podłużnych, funkcjonalnych saszetkach to drobny, łatwo rozpuszczający się, segregowany cukier biały pierwszej kategorii. Z racji dużej ilości w opakowaniu zbiorczym, przeznaczony do hoteli, restauracji, barów, zakładów zbiorowego żywienia i placówek medycznych, do użytku podczas konferencji, spotkań biznesowych lub towarzyskich. Dzięki swojej funkcjonalnej formie, sprawdza się także w podróży.
DIAMANT Cukier Vending to wysokiej jakości cukier biały o specjalnie dobranej, drobnej granulacji przeznaczony wyłącznie do maszyn vendingowych. Szybko i dobrze się rozpuszcza w gorących napojach oraz zachowuje sypkość. Opakowanie - mocna, papierowa torba -znacznie ułatwia ekonomiczne dozowanie produktu oraz pozwala na zachowanie higieny w trakcie uzupełniania.
DIAMANT Cukier Biały w saszetkach to drobny, łatwo rozpuszczający się, segregowany cukier biały pierwszej kategorii, pakowany w podłużne, higieniczne, estetyczne saszetki. Doskonale nadaje się do hoteli, restauracji, barów, zakładów zbiorowego żywienia oraz szpitali. Niezbędny podczas konferencji, spotkań biznesowych lub towarzyskich, niezastąpiony w podróży. Pakowane w wygodny, poręczny doypack, który dzięki swojej konstrukcji - strunowe zamknięcie, szerokie, stabilne dno i praktyczny uchwyt - oferuje komfort użytkowania i przechowywania.
DIAMANT Cukier Puder to bardzo drobno zmielony cukier kryształ. Jest to znakomity składnik zarówno do wypieku delikatnych i pulchnych ciast, przygotowywania lekkich kremów, bitej śmietany jak i mas serowych, makowych. Produkt ten doskonale nadaje się do ozdabiania wypieków i deserów. Świetnie również sprawdza się jako składnik lukru czy polewy, które dzięki niemu są elastyczne, nie pękają i po wyschnięciu mają intensywnie świetlisty, biały kolor.
DIAMANT Cukier Puder w tubie to drobno zmielony cukier kryształ. Przeznaczony do delikatnych i pulchnych ciast, lekkich kremów, bitej śmietany, a także mas serowych czy makowych. Jego lekka forma przydaje się do ozdabiania wypieków i deserów, a także jako składnik elastycznych, świetliście białych lukrów czy polew. Funkcjonalne opakowanie ułatwia posypywanie ciasta równomierną, jednorodną, śnieżnobiałą warstewką.
DIAMANT Cukier Puder to bardzo drobno zmielony cukier kryształ. Jest to znakomity składnik zarówno do wypieku delikatnych i pulchnych ciast, przygotowywania lekkich kremów, bitej śmietany jak i mas serowych, makowych. Produkt ten doskonale nadaje się do ozdabiania wypieków i deserów. Świetnie również sprawdza się jako składnik lukru czy polewy, które dzięki niemu są elastyczne, nie pękają i po wyschnięciu mają intensywnie świetlisty, biały kolor