DIAMANT Cukier Żelujący 1:1 to produkt przeznaczony do przygotowywania konfitur i dżemów. Na jeden kilogram owoców używamy 1 kg cukru żelującego DIAMANT 1:1. Konfitury wykonane z cukrem żelującym DIAMANT 1:1 świetnie nadają się do długiego przechowywania. Produkt nie zawiera środków konserwujących.
DIAMANT Cukier Żelujący 2:1 to produkt przeznaczony do przygotowywania konfitur w proporcjach: 500 g cukru żelującego DIAMANT 2:1 na 1 kg kilogram owoców. Doskonale nadaje się do konfitur z bardzo słodkich owoców, również mrożonych. Poleca się do konfitur robionych w kuchence mikrofalowej, a także do produktów dla dzieci, bo nie zawiera konserwantów.
DIAMANT Cukier Żelujący 3:1 przeznaczony jest do przygotowywania konfitur w proporcjach: 500 g cukru żelującego DIAMANT 3:1 na 1,5 kg owoców. To świetny produkt do przetworów wytrawnych i o mocno owocowym smaku. Nadaje się do konfitur z bardzo słodkich owoców, również mrożonych. Poleca się do konfitur robionych w kuchence mikrofalowej.
DIAMANT Konfitur-Fix to środek żelujący umożliwiający indywidualny dobór ilości cukru i dostosowanie proporcji do przetwarzanych owoców oraz gustów smakowych konsumentów. Mimo indywidualnie dobieranej ilości cukru, otrzymywane dżemy lub konfitury mają zawsze doskonałą i pożądaną konsystencję.