DIAMANT Cukier Puder Trzcinowy to produkt przeznaczony jest do przygotowania polew, posypek, a także wypieków, kremów i deserów, którym nadaje złocistą barwę i delikatny trzcinowy posmak. Dzięki zawartości tapioki, lukier przygotowany na bazie cukru pudru trzcinowego jest błyszczący i ma elastyczną konsystencję.
DIAMANT Cukier Trzcinowy w saszetkach to nierafinowany cukier trzcinowy Dry Demerara, pakowany podłużne estetyczne saszetki, przeznaczony do słodzenia gorących napojów. Doskonały na weekendowe i wakacyjne wyjazdy, spotkania towarzyskie lub biznesowe. Wykorzystywany w hotelach, restauracjach, punktach gastronomicznych i w biurach. Ułatwia zachowanie higieny, a specjalnie dobrane porcje pozwalają na indywidualny dobór stopnia dosłodzenia napoju. Opakowanie – karton - dzięki poziomemu rozcięciu na froncie tworzy wygodną, uchylną kieszeń, przez którą można sięgać po saszetki.
DIAMANT Cukier Trzcinowy w saszetkach to nierafinowany cukier trzcinowy Dry Demerara, pakowany podłużne, estetyczne saszetki, przeznaczony do słodzenia gorących napojów. Doskonały na weekendowe i wakacyjne wyjazdy, spotkania towarzyskie lub biznesowe. Wykorzystywany w hotelach, restauracjach, punktach gastronomicznych i w biurach. Ułatwia zachowanie higieny, a specjalnie dobrane porcje pozwalają na indywidualny dobór stopnia dosłodzenia napoju. Pakowane w wygodny, poręczny doypack, który dzięki swojej konstrukcji - strunowe zamknięcie, szerokie, stabilne dno i praktyczny uchwyt - oferuje komfort użytkowania i przechowywania.
DIAMANT Cukier Trzcinowy w saszetkach to nierafinowany cukier trzcinowy Dry Demerara, pakowany podłużne, estetyczne saszetki, przeznaczony do słodzenia gorących napojów. Doskonały na weekendowe i wakacyjne wyjazdy, spotkania towarzyskie lub biznesowe. Wykorzystywany w hotelach, restauracjach, punktach gastronomicznych i w biurach. Ułatwia zachowanie higieny, a specjalnie dobrane porcje pozwalają na indywidualny dobór stopnia dosłodzenia napoju. Pakowane w wygodny, poręczny doypack, który dzięki swojej konstrukcji - strunowe zamknięcie, szerokie, stabilne dno i praktyczny uchwyt - oferuje komfort użytkowania i przechowywania.
DIAMANT Cukier Trzcinowy BIO ma szerokie zastosowanie w nowoczesnej kuchni. Jest doskonały do gotowania i pieczenia, słodzenia potraw oraz napojów. Ma delikatny karmelowy smak oraz jasnobrązowe zabarwienie. Pozyskiwany jest z trzciny cukrowej uprawianej, przetwarzanej oraz kontrolowanej zgodnie z wymogami rolnictwa ekologicznego obowiązującymi w UE (rozp. Rady WE nr 834/ 2007).
DIAMANT Cukier Trzcinowy nierafinowany kostka to grube, nieregularne, duże kostki, które doskonale nadają się do słodzenia kawy, herbaty i kakao. Świetnie sprawdzają się również jako egzotyczny dodatek do gorących napojów z alkoholem: ponczu, grzanego wina i grogu. Zawarta w nich melasa nadaje napojom łagodny karmelowy smak i przyjemny zapach.
DIAMANT Cukier Trzcinowy w saszetkach to nierafinowany cukier trzcinowy Dry Demerara, pakowany prostokątne, estetyczne saszetki, przeznaczony do słodzenia gorących napojów. Doskonały na weekendowe i wakacyjne wyjazdy, spotkania towarzyskie lub biznesowe. Wykorzystywany w hotelach, restauracjach, punktach gastronomicznych i w biurach. Ułatwia zachowanie higieny, a specjalnie dobrane porcje pozwalają na indywidualny dobór stopnia dosłodzenia napoju.
DIAMANT Cukier Trzcinowy Dark Muscovado dzięki pozostałej w nim melasie ma charakterystyczny aromat, ciemno-brązowy kolor i delikatnie klejącą, wilgotną konsystencję. Doskonały do pieczenia ciemnych ciast i pierników. Wyśmienity do przygotowywania sosów czekoladowych i toffi, egzotycznych marynat do grillowania oraz najróżniejszych dań słodko-kwaśnych. W kartoniku umieszczony jest woreczek strunowy, który pozwala na łatwiejsze dozowanie cukru oraz chroni go przed wilgocią, zanieczyszczeniem, wysypywaniem się.
DIAMANT Cukier Trzcinowy Dry Demerara drobny to segregowany cukier o specjalnie drobnej granulacji, który szybko się rozpuszcza. Dzięki temu jest doskonały zarówno do słodzenia kawy, herbaty, drinków. Idealnie również nadaje się do pieczenia lekkich ciast, biszkoptów, kremów i bez. Pakowany jest w eleganckie kartoniki, z umieszczonym wewnątrz woreczkiem, który pozwala na łatwiejsze dozowanie cukru oraz chroni go przed wysypywaniem się, zanieczyszczeniem i wilgocią.
DIAMANT Cukier Trzcinowy nierafinowany Dry Demerara to naturalny cukier o delikatnym, trzcinowym posmaku i świetlisto – brązowym zabarwieniu. Zawiera melasę, która nadaje mu brązowy kolor i oryginalny, karmelowy aromat. Dodatkowo melasa zawiera wiele wartościowych składników mineralnych, takich jak żelazo, magnez, potas i wapń. Ten cukier to nowoczesny, zgodny z najnowszymi trendami kulinarnymi sposób na osłodzenie kawy, herbaty czy drinków. Doskonale sprawdzi się także jako ozdoba wypieków (przede wszystkim ciemnych ciast, pierników, brownie, muffinek) lub dodatek do płatków śniadaniowych, musli czy jogurtów. W kartoniku umieszczony jest woreczek strunowy, którego wygodne i szczelne zamknięcie pozwala na łatwiejsze dozowanie cukru oraz chroni go przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się.
DIAMANT Syrop Trzcinowy Złocisty to w pełni naturalny, powstały na bazie cukrów trzcinowych syrop znajdujący szerokie zastosowanie w kuchni. Produkt doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów, składnik ciast, w szczególności pierników, dodatek do lodów i deserów, a także baza do sosów, marynat i dipów. Polecany do słodzenia gorących napojów i drinków. Trzcinowy posmak produktu nadaje daniom głębi smaku. Idealna konsystencja i specjalna membrana w zamknięciu ułatwiają dozowanie odpowiedniej ilości syropu.
DIAMANT Cukier Trzcinowy w saszetkach to nierafinowany cukier trzcinowy Dry Demerara, pakowany podłużne estetyczne saszetki, przeznaczony do słodzenia gorących napojów. Doskonały na weekendowe i wakacyjne wyjazdy, spotkania towarzyskie lub biznesowe. Wykorzystywany w hotelach, restauracjach, punktach gastronomicznych i w biurach. Ułatwia zachowanie higieny, a specjalnie dobrane porcje pozwalają na indywidualny dobór stopnia dosłodzenia napoju. Opakowanie – karton - dzięki poziomemu rozcięciu na froncie tworzy wygodną, uchylną kieszeń, przez którą można sięgać po saszetki.
DIAMANT Cukier Trzcinowy przeznaczony jest do słodzenia kawy, herbaty, drinków oraz egzotycznych koktajli mleczno-owocowych. Doskonały również do pieczenia ciast i ciasteczek. Jego połyskujące, grube, jasno-brązowe kryształy wyśmienicie sprawdzają się jako dekoracja i efektowna posypka. Cukier ten przeznaczony jest do sieci hoteli, restauracji i kawiarni jak i również użytku domowego.