DIAMANT Cukier Trzcinowy BIO ma szerokie zastosowanie w nowoczesnej kuchni. Jest doskonały do gotowania i pieczenia, słodzenia potraw oraz napojów. Ma delikatny karmelowy smak oraz jasnobrązowe zabarwienie. Pozyskiwany jest z trzciny cukrowej uprawianej, przetwarzanej oraz kontrolowanej zgodnie z wymogami rolnictwa ekologicznego obowiązującymi w UE (rozp. Rady WE nr 834/ 2007).
DIAMANT Cukier Kokosowy BIO - wytwarzany jest z soku pąków kwiatowych palmy kokosowej. Posiada delikatnie karmelowy smak, jasnobrązowe zabarwienie i przyjemny zapach. Idealny do pieczenia ciast, przygotowywania deserów oraz orientalnych dań słodko-kwaśnych. Doskonały do słodzenia kawy. Pozyskiwany jest z kwiatów palm kokosowych uprawianych, przetwarzanych oraz kontrolowanych zgodnie z wymogami rolnictwa ekologicznego obowiązującymi w UE (rozp. Rady WE nr 834/ 2007).