Ciasto

Babka z żurawiną

Opinie
  • Ponad 60 minut
  • Długa babka
  • Łatwy

Klasyczna babka z żurawiną

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/2

Miękkie masło utrzyj w misce z cukrem Diamant. Dodaj wszystkie pozostałe składniki oprócz żurawiny. Zmiksuj do uzyskania jednolitej masy.

Krok 2/2

Połowę masy przelej do formy (keksówki). Dołóż umytą żurawinę i wyłóż drugą połowę masy. Piecz przez około 50 minut w 180 stopniach (góra + dół)

Składniki
4 jajka
1,5 szklanki mąki
1 szklanka Cukru Białego DIAMANT
1 opakowanie cukru wanilinowego
150 g masła (miękkiego)
1 szklanka śmietany 18%
1 szklanka świeżej żurawiny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sok z 1 cytryny
BĘDĄ CI POTRZEBNE:

• forma do pieczenia

arrow
}