Zutaten & Utensilien einblenden
Zacznij od ciasta.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i wyłóż blachę 20x20 cm papierem do pieczenia.
W misie miksera dodaj masło i cukier puder. Ubijaj, aż masa będzie puszysta, około 3 minut.
Dodaj 1 szklankę mąki i sól. Mieszaj, aż ciasto się połączy, czyli około kilka minut. Na początku mieszanina będzie wyglądać na kruchą, ale połączy się. Ciasto jest gotowe, gdy ciasto można łatwo połączyć.
Czas na nadzienie!
Do miski miksera dodaj cukier i jajka, a następnie ubijaj je na gładką masę, czyli około 2 minuty.
Dodaj sok i skórkę z cytryny, wymieszaj do połączenia. Wsyp mąkę i ponownie zmiksuj.
100 g | masła o temperaturze pokojowej |
1/4 szklanka | Cukru Pudru DIAMANT |
1 szklanka | mąki |
1/4 łyżeczki | soli |
1 szklanka | Cukru Pudru (lub Drobnego) DIAMANT |
2 duże | jaja |
1/3 szklanki | świeżego soku z cytryny |
2 łyżki | startej skórki z cytryny |
2 łyżki | mąki |
do posypania | Cukier Puder DIAMANT |
}