Zutaten & Utensilien einblenden
Białka oraz cukier drobny Diamant umieść w misce miksera z końcówką do ubijania. Zacznij ubijać na wolnych obrotach, a po chwili zwiększ moc do maksimum.
Ubijaj przez około 15-20 minut, zgarniając co jakiś czas masę z brzegów, aż piana będzie bardzo gęsta i jednolita.
Do rękawa cukierniczego nałóż kilka pasków barwnika (jak na zdjęciu), następnie dodaj masę. Część masy możesz także zabarwić całkowicie i uzyskać jednolitego koloru bezy.
Zakręć worek i wyciskaj beziki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piekarnik rozgrzej do 100 stopni z opcją termoobiegu. Bezy susz przez około 2-2,5 godziny. Pozostaw do wyschnięcia.
Bezy możesz serwować do konsumpcji lub zdobić nimi inne wypieki, np. lody czy sernik
3 | białka |
200 g | Cukru Drobnego DIAMANT |
naturalne barwniki w płynie |
• rękaw cukierniczy
}