Zutaten & Utensilien einblenden
Masło utrzyj z cukrem pudrem. Dodaj ugotowane żółtka, cukier wanilinowy oraz twaróg i zmiksuj na jednolitą masę.
Dodaj skórkę pomarańczową, pokrojone pistacje, daktyle oraz rodzynki. Wymieszaj całość za pomocą łyżki i przełóż do formy.
Przykryj gazą, przełóż do góry nogami na kratkę do wypieków i przełóż do lodówki na całą noc, żeby odciekł nadmiar płynu.
Gotową paschę udekoruj plastrem limonki oraz otartą skórką i rozdrobnionymi pistacjami.
500 g | twarogu sernikowego |
100 g | masła |
3 | ugotowane żółtka jajek |
100 g | Cukru Pudru DIAMANT |
1 łyżka | cukru wanilinowego |
50 g | kandyzowanej skórki pomarańczowej |
100 g | pistacji |
garść | daktyli suszonych |
50 g | rodzynek |
}