Ciasto, Desery

Mus czekoladowy w pomarańczach

Opinie
  • Do 60 minut
  • 4 szklanki
  • Łatwy

Lekki, pyszny deser w owocowych miseczkach

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3


Śmietanę ubij mikserem na najwyższych obrotach. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i pozostaw do lekkiego przestudzenia. Delikatnie wmieszaj serek mascarpone oraz płynną czekoladę.


 

Krok 2/3

Pomarańcze obetnij na 1/3 wysokości. Wydrąż łyżką lub nożem zagłębienie pod mus.

Krok 3/3

Mus nakładaj łyżką lub rękawem cukierniczym. Przed podaniem posyp cukrem pudrem trzcinowym Diamant


Składniki
250 ml śmietanki kremówki 30%
250 g serka mascarpone
180 g gorzkiej czekolady
2 łyżki Cukru Pudru Trzcinowego DIAMANT
arrow
}