Zutaten & Utensilien einblenden
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
W salaterce wymieszaj miękkie masło z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawaj po kolei jajka, dobrze mieszając za każdym razem.
Dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia, a następnie wymieszaj.
Czas na karmel. Na rozgrzanej patelni umieść Cukier Trzcinowy Dark Muscovado, poczekaj, aż się roztopi – bez udziału wody! – a następnie skarmelizuj go, czyli pozwól mu lekko zbrązowieć (ale nie spalić!). Cukier powinien mieć bursztynową barwę.
Okrągłą formę do pieczenia wysmaruj tłuszczem, wlej ciasto, a wierzch pokryj karmelem.
Wyłóż na karmel krążki ananasa. Wstaw do piekarnika i piecz przez 30-40 minut.
8 plastrów | ananasa (może być odsączony z puszki) |
150 g | Cukru Trzcinowego Dark Muscovado DIAMANT |
150 g | mąki |
150 g | masła |
3 | jaja |
saszetka | drożdży |
szaszetka | cukru waniliowego |
150 g | Cukru Trzcionowego Dark Muscovado DIAMANT |
• patelnia
}