Zutaten & Utensilien einblenden
Białka ubij na sztywną pianę.
W międzyczasie do garneczka wlej miód, nasyp cukier puder Diamant i doprowadź do wrzenia. Gotuj mieszając przez 6-8 minut. Powinien powstać gęsty syrop.
Do ubitych białek wlewaj powoli syrop, mając włączony mikser na niskich obrotach. Po przelaniu całości syropu, dodaj rodzynki oraz orzechy i zwiększ obroty. Wyrabiaj masę przez 5 minut.
Przygotuj naczynie o wymiarach 20x20 lub mniejsze, wyłóż papierem do pieczenia i przełóż masę. Rozprowadź w miarę równomiernie i przykryj papierem do pieczenia. Wygładź ręką lub łyżką i odstaw do stwardnienia na około 5-6 godzin.
200 g | Cukru Pudru DIAMANT |
200 g | miodu płynnego wielokwiatowego |
2 | białka |
150 g | obranych orzechów pistacjowych |
50 g | rodzynek pokrojonych |
}