Zutaten & Utensilien einblenden
Dno okrągłej formy (18 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasteczka rozkruszyć i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Masę przełożyć do formy i wgniatając łyżką lub widelcem uformować gładką powierzchnię. Odstawić do lodówki.
Rozpuścić białą czekoladę i pozostawić do ostygnięcia (np. w garneczku z dodatkiem niewielkiej ilości tłuszczu – masła lub oleju).
Ubij śmietanę kremówkę. Gdy będzie sztywna, dodaj schłodzoną czekoladę, wymieszaj. Następnie dodaj ser, cukier i ekstrakt waniliowy. Na koniec dosyp posiekaną czekoladę i wymieszaj łyżką.
Przygotowaną masę przelej do formy ze schłodzonym spodem.
Odstaw do lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc.
Udekoruj czekoladowymi jajeczkami.
200 g | ciastek owsianych |
50 g | masła |
250 g | serka śmietankowego |
100 g | Cukru Drobnego DIAMANT |
175 g | białej czekolady |
250 ml | śmietanki kremowej |
1 łyżeczki | ekstraktu waniliowego |
1 | czekolada gorzka - posiekana |
jajeczka czekoaldowe | do dekoracji |
• tortownica 18 - 20 cm
}