Dania

Glazurowane marchewki

Opinie
  • Do 30 minut
  • talerz marchewek
  • Łatwy

Słodka przekąska

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Glazurowana marchewka
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/1

Marchewki umieść w garnku, dolej trochę wody, dodaj szczyptę soli i tymianek. Gotuj na małym ogniu przez około 15 minut. 

Odlej wodę, dodaj masło oraz cukier trzcinowy drobny Dry Demerara Diamant. 

Zwiększ ogień i podgrzewaj kilka minut. 

Na koniec skrop odrobiną soku z cytryny i dopraw świeżo mielonym pieprzem.

Składniki
500 g mini marchewek
2 łyżeczki Cukru Trzcinowego Dry Demerara DIAMANT
50 g masła
łyżeczka tymianku
do smaku sok z cytryny
pieprz i sól
arrow
}