Krok 1/1
Gruszki umyj i pokrój na połówki. Roztop na patelni masło, ułóż na niej gruszki i podsmaż na
niewielkim ogniu, aż lekko się zarumienią. Posyp kardamonem, a cukier wsypuj w wolne przestrzenie na
patelni. Podsmażaj dalej, aż cukier rozpuści się całkowicie,
skarmelizuje, zrobi się gęstszy i oblepi gruszki.
Owoce przełóż na talerz i podawaj posypane płatkami
migdałów.
Jak to zrobić:
Gruszki umyj i pokrój na połówki. Roztop na patelni masło, ułóż na niej gruszki i podsmaż na
niewielkim ogniu, aż lekko się zarumienią. Posyp kardamonem, a cukier wsypuj w wolne przestrzenie na
patelni. Podsmażaj dalej, aż cukier rozpuści się całkowicie,
skarmelizuje, zrobi się gęstszy i oblepi gruszki.
Owoce przełóż na talerz i podawaj posypane płatkami
migdałów.