Desery

Karmelizowana gruszka

Opinie
  • Do 30 minut
  • 5 gruszek
  • Łatwy

Zapiekana gruszka w karmelu

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/1
Gruszki umyj i pokrój na połówki. Roztop na patelni masło, ułóż na niej gruszki i podsmaż na niewielkim ogniu, aż lekko się zarumienią. Posyp kardamonem, a cukier wsypuj w wolne przestrzenie na patelni. Podsmażaj dalej, aż cukier rozpuści się całkowicie, skarmelizuje, zrobi się gęstszy i oblepi gruszki. Owoce przełóż na talerz i podawaj posypane płatkami migdałów.
Składniki
5 gruszek
2 łyżeczki kardamonu
50 g masła
4 łyżki Cukru Trzcinowego Dry Demerara DIAMANT
arrow
}