Zutaten & Utensilien einblenden
Na patelni mocno rozgrzej olej, wrzuć plasterki tofu i usmaż na złoty kolor, dodając w międzyczasie szczyptę soli do smaku.
Dorzuć posiekany czosnek i rozdrobnione orzechy.
Smaż wszystko razem przez minutę (nie dłużej, by czosnek nie zgorzkniał).
Po tym czasie dodaj cukier trzcinowy i poczekaj, aż się całkowicie rozpuści.
Zdejmij z ognia, wymieszaj i dorzuć posiekaną kolendrę.
Na patelni z odrobiną oliwy podsmaż pokrojoną brukselkę ze szczyptą soli. Podawaj razem jeszcze ciepłe!
ok. 180 g | tofu pokrojonego w palsterki |
sól | |
olej do smażenia, np. kokosowy lub oliwa | |
2 ząbki | czosnku |
1/3 szklanka | orzechów pekan, prażonych i posiekanych |
3 łyżki | Cukru Trzcinowego DIAMANT Dark Muscovado |
1/4 szklanki | posiekanej kolendry |
200 g | brukselki, umytej i pociętej (może być mrożona) |
• patelnia
}