Dania

Karmelizowane Tofu

Opinie
  • Do 15 minut
  • 4 porcje
  • Łatwy

Wegańskie danie rodem z Azji

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Karmelizowane tofu
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/6

Na patelni mocno rozgrzej olej, wrzuć plasterki tofu i usmaż na złoty kolor, dodając w międzyczasie szczyptę soli do smaku.

Krok 2/6

Dorzuć posiekany czosnek i rozdrobnione orzechy.

Krok 3/6

Smaż wszystko razem przez minutę (nie dłużej, by czosnek nie zgorzkniał).

Krok 4/6

Po tym czasie dodaj cukier trzcinowy i poczekaj, aż się całkowicie rozpuści.

Krok 5/6

Zdejmij z ognia, wymieszaj i dorzuć posiekaną kolendrę.

Krok 6/6

Na patelni z odrobiną oliwy podsmaż pokrojoną brukselkę ze szczyptą soli. Podawaj razem jeszcze ciepłe!

Składniki
ok. 180 g tofu pokrojonego w palsterki
sól
olej do smażenia, np. kokosowy lub oliwa
2 ząbki czosnku
1/3 szklanka orzechów pekan, prażonych i posiekanych
3 łyżki Cukru Trzcinowego DIAMANT Dark Muscovado
1/4 szklanki posiekanej kolendry
200 g brukselki, umytej i pociętej (może być mrożona)
Będą ci potrzebne:

• patelnia


 

arrow
}