Zutaten & Utensilien einblenden
Cebulę oraz jabłko pokrój w kosteczkę. Przesmaż na oleju, aż jabłko puści sok i cebulka się zeszkli.
Dodaj na patelnię syrop trzcinowy Diamant, cynamon, kumin, pieprz i wymieszaj do powstania sosu.
W naczyniu żaroodpornym ułóż udka z kurczaka i przykryj mieszanką jabłek i cebuli. Zalej sosem z patelni.
Naczynie włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30-40 minut. Pod koniec pieczenie można włączyć grzałkę grillową, by dopiec na złoto skórkę na kurczaku.
Posyp pietruszką i podawaj gorące!
1 | jabłko |
6 | udek kurczaka |
1 | cebula |
łyżeczka | Syrop Trzcinowy DIAMANT |
łyżeczka | cynamonu |
łyżeczka | kuminu |
1/2 łyżeczki | pieprzu |
natka pietruszki | |
olej do samażenia |
}