Desery

Pieczona owsianka

Opinie
  • 40 min
  • 4-6 porcji
  • Łatwy

Idealne śniadanie

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Pieczona owsianka
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/2

Płatki owsiane zalej mlekiem, dodaj posiekane orzechy włoskie oraz przyprawy, żurawinę i 3/4 skórki pomarańczowej. Wbij jajko, dodaj cukier trzcinowy Dark Muscovado Diamant.

Wszystkie składniki wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego.


 

Krok 2/2

Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz przez około 25 minut.

Gotową owsiankę posyp pozostałą częścią skórki pomarańczowej.

Składniki
Składniki:
300 ml mleka
150 g płatków owsianych
100 g orzechów włoskich
2 jajka
2 łyżki Cukru Trzcionowego Dark Muscovado DIAMANT
garść żurawiny mrożonej lub świeżej
skórka otarta z 1 pomarańczy
pół łyżeczki cynamonu
pół łyżeczki kardamonu
pół łyżeczki imbiru
arrow
}