Desery

Czekoladowy Pudding

Opinie
  • Do 30 minut
  • 5 porcji
  • Łatwy

Delikatny czekoladowy deser

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/2

Odlej kubek mleka i wymieszaj w nim zawartość 2 opakowań budyniu oraz cukier drobny Diamant. Resztę mleka zagotuj w garnku i do gotującego się mleka dodaj zawartość kubka. Pogotuj jeszcze przez kilka minut cały czas mieszając.Gotowy budyń przełóż do szklanek lub miseczek i odstaw do ostudzenia.

Krok 2/2

Przygotuj barwnik do lukru według przepisu z opakowania. Wymieszaj dobrze w miseczce cukier puder Diamant oraz przygotowany barwnik. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody. Polej truskawki lukrem i odłóż delikatnie do wyschnięcia.

Porcje budyniu przysyp okruchami z ciasta i ułóż na środku po jednej truskawce udającej marchewkę.

Składniki
Na pudding:
2 opakowania budyniu czekoladowego
50 g Cukru Drobnego DIAMANT
1 litr mleka
kilka truskawek
okruchy dowolnego ciasta lub ciasteczek w ciemnym kolorze
Na lukier:
100 g Cukru Pudru DIAMANT
pomarańczowy barwnik
woda
arrow
}