Zutaten & Utensilien einblenden
Odlej kubek mleka i wymieszaj w nim zawartość 2 opakowań budyniu oraz cukier drobny Diamant. Resztę mleka zagotuj w garnku i do gotującego się mleka dodaj zawartość kubka. Pogotuj jeszcze przez kilka minut cały czas mieszając.Gotowy budyń przełóż do szklanek lub miseczek i odstaw do ostudzenia.
Przygotuj barwnik do lukru według przepisu z opakowania. Wymieszaj dobrze w miseczce cukier puder Diamant oraz przygotowany barwnik. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody. Polej truskawki lukrem i odłóż delikatnie do wyschnięcia.
Porcje budyniu przysyp okruchami z ciasta i ułóż na środku po jednej truskawce udającej marchewkę.
2 opakowania | budyniu czekoladowego |
50 g | Cukru Drobnego DIAMANT |
1 litr | mleka |
kilka | truskawek |
okruchy | dowolnego ciasta lub ciasteczek w ciemnym kolorze |
100 g | Cukru Pudru DIAMANT |
pomarańczowy barwnik | |
woda |
}