Desery

Karmelki à la Werther’s Original

Opinie
  • Do 60 minut
  • 1 blacha
  • Łatwy

Malinowo-czekoladowy, prosty przepis na karnawał czy podwieczorek dla całej rodziny

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:

Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/2

Formę wyłóż papierem do pieczenia.

 

Składniki przełóż do garnka z grubym dnem i doprowadź do wrzenia. 

 

Od tego momentu gotuj, ciągle mieszając żeby nie przypalić masy. Zajmie to około 30 minut. Masa powinna zgęstnieć, ale nadal być płynna. Kolor nieznacznie się zmieni na bardziej żółtawy.

Krok 2/2

Przelej do przygotowanej formy. Gdy przestygnie, umieść w lodówce. Cukierki powinny stwardnieć na tyle, żeby możliwe było ich pokrojenie.

 

Składniki

400 ml śmietanki kremówki 30%
200 g Cukru Białego DIAMANT
100 g masła
1 opak. cukru wanilinowego
arrow
}