Zutaten & Utensilien einblenden
Pojedyncze galaretki rozpuść w 250 ml wrzątku każda i w osobnych naczyniach. Odstaw, a gdy wystygną, wstaw do lodówki.
Podwójną galaretkę rozpuść w 500 ml wrzątku i odstaw, ale nie dopuść, by stężała - ma być jeszcze płynna.
Jogurt zmiksuj, dodaj cukier, a następnie płynną galaretkę.
Wyjmij z lodówki pozostałe 3 galaretki i pokrój na małe sześciany lub inne kształty. Wrzuć do masy i delikatnie przemieszaj.
Masę wyłóż do naczynia wyłożonego folią spożywczą, np. głębokiej miski lub formy keksowej. Wstaw do lodówki, by stężała, na minimum kilka godzin lub całą noc tak, by masę można było kroić na części. Jedz z bitą śmietaną i owocami.
500 g | gęstego jogurtu |
3 łyżeczki | Drobnego Cukru DIAMANT |
5 sztuk | galaretek (w trzech kolorach) |
1,25 l | wrzątku |
}