Desery

Mochi z masłem orzechowym

Opinie
  • 40 min
  • ok. 20 kulek
  • Łatwy

Mochi z masłem orzechowym

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Mochi z masła orzechowego
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/2

Do mąki ryżowej dodaj skrobię ziemniaczaną.

Do mleka dodaj barwnik i wymieszaj. 

Cukier trzcinowy dodaj do miski z mąką i wymieszaj, a następnie dolej zabarwione mleko.

Dobrze wymieszaj i przelej przez sitko, pozbywając się ewentualnych grudek.

W garnku do gotowania na parze zagotuj wodę.

 

Krok 2/2

Miskę z ciastem wstaw na sito, przykryj i gotuj 20 minut.

Posyp blat skrobią ziemniaczaną, oddzielaj łyżką gotowe ciasto i formuj kulki z użyciem skrobi. 

Z kulki utwórz „miseczkę", umieść w niej nadzienie z masła orzechowego i ponownie zagnieć w kulkę.
Mochi jest gotowe!

 

Składniki
100 g mąki ryżowej
30 g skrobi ziemniaczanej + troche do podsyopania blatu
35 g Cukru Trzcinowego Dry Demerara Drobny DIAMANT
180 ml mleka
dowolny barwnik (najlepiej naturalny, np. sok z mailin)
masło orzechowe do nadziewania
arrow
}