Desery

Popcorn balls

Opinie
  • Do 30 minut
  • ok. 20 kulek
  • Łatwy

Wystrzałowy przysmak na wystrzałowe party!

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/2

Popcorn przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Połącz cukier, syrop kukurydziany, masło i sól w rondlu. 

Ciągle mieszając, doprowadź do wrzenia na średnim ogniu.

Krok 2/2

 

Kontynuuj mieszanie i gotuj przez 2 minuty.

Zdejmij mieszankę syropu z ognia. Wmieszaj wanilię i sodę oczyszczoną. 

Wlej mieszankę syropu (lekko przestudzonego) na ciepły popcorn, wymieszaj. 

Uformuj kulki. Wbij w każdą patyk. Patyczki serwuj w wysokiej szklance.

Składniki
1 opakowanie popcornu
1 szklanka Cukry Trzcionowego DIAMANT
1/2 szklanki syropu klonowego
50 g margaryny
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka czystego ekstraktu waniliowego
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
arrow
}