Zutaten & Utensilien einblenden
Wsyp do słoika cukier. Laskę wanilii przetnij wzdłuż i wyciągnij ziarenka (najlepiej za pomocą ostro zakończonego noża). Wrzuć ziarenka do słoika i wymieszaj z cukrem. Pustą laskę wanilii przetnij jeszcze raz na pół i dorzuć do słoika.
Od czasu do czasu potrząśnij słoikiem, by składniki mieszały się, a cukier dokładnie przeszedł aromatem wanilii.
Inspiracja:
Własnoręcznie przygotowany cukier waniliowy to świetny prezent pod choinkę. Wystarczy ładny słoiczek i ręcznie napisana etykieta z imieniem obdarowanego. Możesz przyczepić także pachnącą gałązkę czy szyszkę.
2 szklanki (400 g) | Cukru Drobnego DIAMANT |
1 laska | wanilii |
• duży słoik
}