Zutaten & Utensilien einblenden
Połóż ser na rozgrzanego grilla lub rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Piecz ser przez około 15 minut do momentu, aż będzie płynny w środku.
Na patelnię wsyp kilka łyżek cukru Drobnego Diamant i tyle samo łyżek zimnej wody.
Patelnię wstaw na palnik i poczekaj, aż cukier stopi się, a następnie zacznie brązowieć, a wtedy zdejmij patelnię z palnika, dodaj łyżkę masła, a gdy się rozpuści, dodaj łyżkę kremówki.
Wstaw na mały ogień, dosyp ulubione orzechy (np. ziemne czy nerkowce) i wymieszaj, żeby obtoczyć je w karmelu, nie dłużej niż kilka minut, żeby karmel się nie przypalił.
Polej ciepły ser i podawaj od razu.
ser camembert | |
Cukier Drobny DIAMANTA | |
ulubione orzechy |