Dania

Wytrawny Chutney cebulowy

Opinie
  • Do 30 minut
  • 3 porcje
  • Trudny

Idealny do mięs z grilla

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3

Pokrój cebulę w piórka i wrzuć do garnka na rozgrzaną oliwę. Wymieszaj i przesmaż.

Przekrój jabłko na pół, wydrąż gniazda nasienne. Pokrój je w plasterki.

Krok 2/3

Gdy cebula złapie kolor, dodaj ok. 2-3 łyżek soli, a następnie jabłko.

Pokrój imbir na plasterki i dorzuć do garnka.

Dodaj ocet, wymieszaj.

Krok 3/3

Dodaj 4 łyżki cukru żelującego Diamant 2:1, wymieszaj i gotuj jeszcze ok. 3 minuty.

Karkówkę (lub inne mięso) oprósz ulubionymi przyprawami, usmaż lub zgrilluj, a następnie podaj z cebulowym chutney.

Składniki
4 łyżki Cukru Żelującego DIAMANT 2:1
cebula
jabłko
2-3 łyżki soli
ok. 2 cm. świeżego imbiru
1 łyżka octu jabłkowego
mięso (np. karkówka)
Będą ci potrzebne:

• miska
• patyczki do szaszłyków


 

arrow
}