Dżemy & Konfitury

Dżem bananowy z białą czekoladą

Opinie
  • Do 15 minut
  • 2-3 nieduże słoiki
  • Łatwy

Pyszny dżem

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/2

Banany obrane ze skórki pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj sok z cytryny, zasyp cukrem żelującym Diamant 3:1 i wymieszaj. Możesz rozgnieść banany, jeśli nadal są w zbyt dużych kawałkach.


Krok 2/2

Zacznij podgrzewać, często mieszając aby dżem się nie przypalił.
Gdy masa będzie ciepła, dodaj drobno połamaną czekoladę i nadal mieszaj.
Gotuj przez 3-4 minuty.
Napełniaj słoiczki!


Składniki
1 kg bananów
300 g Cukru Żelującego 3:1 DIAMANT
100 g białej czekolady
sok z 1 cytryny
Będą ci potrzebne:

• słoiczki


 

arrow
}