Krok 2/7
Pomarańcze wymyj, sparz wrzątkiem, osusz i zetrzyj skórkę. Następnie wyciśnij sok i uzupełnij do 400 ml sokiem pomarańczowym.
Krok 3/7
Gotuj buraki w soku pomarańczowym przy otwartej pokrywce, aż do miękkości. Następnie odcedź je, przetrzyj i odważ 600 g.
Jak to zrobić:
Umyj buraki, obierz ze skórki, pokrój na bardzo małe kostki i odważ 600 g.Pomarańcze wymyj, sparz wrzątkiem, osusz i zetrzyj skórkę. Następnie wyciśnij sok i uzupełnij do 400 ml sokiem pomarańczowym.Gotuj buraki w soku pomarańczowym przy otwartej pokrywce, aż do miękkości. Następnie odcedź je, przetrzyj i odważ 600 g.Umyj maliny, a następnie odważ 400 g.Zmieszaj buraki i maliny z cukrem w dużym rondlu i zagotuj mieszając.Gotuj przez 4 minuty na dużym ogniu, ciągle mieszając, żeby masa nie przywarła do dna.Gorącą masę natychmiast do przelej słoików i dobrze je zakręć.