Inne

Lukier Królewski

Opinie
  • Do 30 minut
  • ok. 400 g
  • Łatwy

Najprostszy lukier do ozdoby wypieków

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
LUKIER królewski
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/2

W misie miksera umieść wszystkie składniki i ucieraj przez około 10-20 minut na najniższych obrotach (by cukier nie napowietrzył się; pęcherzyki powietrza sprawiają, że lukier pęka).

Krok 2/2

Ucieraj do momentu, aż nie będzie ani jednej, małej grudki. Idealna konsystencja do lukrowania dużych, płaskich powierzchni to ta, w której lukier nie spływa ze szpatułki, lecz delikatnie się na niej zagina. Jeśli lukier jest zbyt rzadki, dodaj więcej cukru pudru, jeśli zbyt gęsty – więcej białka.

Składniki
ok. 65 g białka (z 2 jajek)
300 g Cukru Pudru DIAMANT
ok. 4-5 kropli soku z cytryny
Tagi:
cukier lukier
arrow
}