Desery

Trufle

Opinie
  • Do 30 minut
  • pudełko trufli
  • Łatwy

Szybka i sycąca przekąska lub pyszny prezent

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Trufle
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3

Czekoladę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Skórkę pomarańczową poszatkuj.

Krok 2/3

Podgrzej śmietanę w rondelku, a gdy będzie gorąca, zdejmij ją z palnika i dorzuć czekoladę, masło i cukier. Utrzyj całość na gładką masę. Do masy dorzuć startą skórkę pomarańczową i imbir, wymieszaj i wstaw do lodówki by stężała.

Krok 3/3

Po wyjęciu z lodówki nabieraj masę łyżeczką i formuj kulki. Część kulek obtocz w kakao, część w wiórkach kokosowych.

Uwaga / inspiracja:
Trufle świetnie nadają się na świąteczny prezent - wystarczy włożyć je do pudełka i zapakować!

Składniki
2 taliczki gorzkiej czekolady
100 g śmietany kremówki
2 łyżki masła
2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
50 g Cukru Pudru DIAMANT
1 łyżeczka mielonego imbiru
do obtoczenia kakao i wiórki kokosowe
Tagi:
trufla ciastka
arrow
}