Ciasto

Bałwanki z bezy

Opinie
  • Ponad 60 minut
  • Cała bacha bezy
  • Średniotrudny

Zabawne bałwanki z puszystej bezy

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Bałwanki bezowe
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/3

Dokładnie oddzielone od żółtek białka przełóż do misy miksera i ubijaj na sztywną pianę. Nie przestając miksować, dodawaj stopniowo cukier puder.

Krok 2/3

Odpowiednio ubitą masę przełóż do rękawa cukierniczego (możesz użyć woreczka śniadaniowego – złóż go na pół i znowu na pół, a następnie odetnij narożnik). Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskaj po kolei kółka tak, by stykały się brzegami – duże ze średnim i średnie z małym.

Krok 3/3

Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 45 minut w 140°C.

Upieczone bałwanki dowolnie dekorujemy.

Składniki
2 białka
100 g Cukru Pudru DIAMANT
pisaki lukrowe lub zabarwiony lukier
Będą ci potrzebne:

• słoiczek


 

arrow
}