Zutaten & Utensilien einblenden
Przygotuj rozczyn. Podgrzej lekko około 75 ml mleka, dodaj 2 łyżki mąki, rozkruszone drożdże oraz 2 łyżki cukru Diamant. Mieszaj do rozpuszczenia drożdży. Przykrywaj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na minimum 20-30 minut do wyrośnięcia.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Przed umieszczeniem w piekarniku, warto przesmarować bułeczki roztrzepanym jajkiem lub mlekiem. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut, aż bułeczki będą ładnie zarumienione.
Gotowe bułeczki możesz posypać jeszcze cukrem cynamonowym lub cukrem pudrem Diamant.
35 g | świeżych drożdży |
500 g | mąki pszennej |
150 g | Cukru Drobnego DIAMANT |
120 ml | mleka |
3 | żółtka |
100 g | miękkiego masła |
1 | jajko |
szczypta | soli |
Cukier Cynamonowy DIAMANT |
}