Zutaten & Utensilien einblenden
Rozgrzej piekarnik do 190oC.
Włóż masło do dużej miski i dodaj cukier. Wymieszaj mikserem. Dodaj żółtka i ponownie wymieszaj.
Przesiej do masy najpierw mąkę, a potem przyprawy na wierzch. Wymieszaj wszystko za pomocą szpatułki. Stopniowo dodawaj mleko, mieszając, aż ciasto się połączy.
Ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wycinaj kółka foremką lub szklanką. Gotowe ciasteczka przenieś na blachę do pieczenia, wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostaw odstępy między ciasteczkami. Wytnij krzyżyk na każdym ciasteczku. Dołóż rodzynki na końcach nacięć i pośrodku krzyżyka.
175 g | masła o temperaturze pokojowej |
175 g | Cukru Białego DIAMANT |
3 | żółtka średniej wielkości |
450 g | mąki |
1 łyżeczka | cynamonem |
0,5 łyżeczki | imbiru sproszkowanego |
0,5 łyżeczki | kardamonu |
0,5 łyżeczki | gałki muszkatołowej |
50 g | rodzynek |
7 łyżek | masła |
}