Napoje & Syropy

Koktajl truskawka lawa

Opinie
  • Do 15 minut
  • 3 szklanki
  • Łatwy

Feeria tropikalnych smaków

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
Koktail ananasowo-kokosowo-truskawkowy
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/4

W blenderze zmiksuj lekko rozmrożone truskawki z 1/4 szklanki wody i cukrem drobnym Diamant. Odstaw na bok.

Krok 2/4

W drugim naczyniu wymieszaj sok ananasowy, krem kokosowy i śmietanę.

Krok 3/4
Blender napełnij do połowy kruszonym lodem (jeśli nie masz kruszonego lodu, umieść kostki lodu w woreczku śniadaniowym i rozdrobnij go, uderzając tłuczkiem do mięsa). Wlej mieszankę kokos / ananas, do poziomu trochę powyżej lodu. Miksuj przez chwilę, żeby lód jeszcze bardziej się rozdrobnił i powstała na wierzchu lekka pianka.
Krok 4/4
Nałóż do szklanki 2-3 łyżki syropu truskawkowego. Dopełnij  mieszanką kokos/ananas odrobinę powyżej lodu.
Składniki
400 ml soku ananasowego
400 ml kremu kokosowego
0,5 szklanki śmietanki 12%
300 g lekko rozmrożonych truskawek
50 g Cukru Drobnego DIAMANT
Będą ci potrzebne:

• 3 szklanki


 

arrow
}