Zutaten & Utensilien einblenden
Pokrój grejpfruta na małe kawałki (wraz ze skórką).
Do rondla dodaj grejpfruta, 2 plasterki pomarańczy, 125 g cukru białego Diamant, 125 ml wody, pokruszone strąki kardamonu i nasiona kolendry. Doprowadź do wrzenia i gotuj około 5 minut.
Drewnianą łyżką rozgnieć kawałki owoców w rondlu. Gdy owoc zmięknie, zdejmij go z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
Opcjonalnie dodaj trochę czerwonego syropu, aby odtworzyć żywy kolor oryginalnego Negroni. Po ostygnięciu syropu odcedź przez sitko
1 | grejpfrut |
1 | pomarańcza |
125 g | Cukru Białego DIAMANT |
3 | owoce kardamonu |
pół łyżeczki | kolendry w ziarnach |
lód | |
sok winogronowy biały | |
woda | |
opcjonanie: | syrop grenadina lub inny mocno barwiący na czerwono |
• szklanki do drinka
}