Dania

Peruwiańskie Cebiche (Ceviche)

Opinie
  • Do 30 minut
  • 4 porcje
  • Łatwy

Peruwiańska sałatka na zimno z rybą i batatami

Twoja ocena:
1 2 3 4 5
Produkt użyty do tego przepisu:
PERUWIAŃSKIE CEBICHE
Jak to zrobić:

Zutaten & Utensilien einblenden

Krok 1/6

Pokrój rybę w kosteczkę, zalej sokiem z 2 limonek i odstaw na minimum 30 min, by przeszła jego smakiem.

Krok 2/6

W soku z 1 limonki rozpuść cukier trzcinowy, dodaj posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek oraz oliwę.

Krok 3/6

Upiecz batata i ugotuj kukurydzę, a następnie pokrój jedno i drugie na plastry.

Krok 4/6

Dodaj pokrojone awokado i świeżą kolendrę dla smaku.

Krok 5/6

Do zamarynowanej ryby dodaj posiekaną papryczkę chili oraz świeżą kolendrę, a następnie wymieszaj.

Krok 6/6

Przełóż na talerz obok warzyw i dodaj cebulę pokrojoną w piórka. Można pałaszować!

Składniki
Danie
300 g surowego fileta z dorsza bez skóry (lub innej ryby)
sok z 2 limonek
1/2 papryczki chilli
garść kolendry
1 czerwona cebula
sól, pieprz do smaku
1 ugotowany batat
2 małe kolby gotowanej kukurydzy
Sos
sok z 1 limonki
1/2 łyżeczki Cukru Trzcinowego Dry Demerara DIAMANT
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka oliwy

Do udekorowania:

• listki mięty


 


arrow
}